Stagnering, men ett godt tegn

Nå har vekta gått litt kjapt ned i det siste, og det har resultert i at jeg har vært engstelig for musklene mine. Nå har vekta stagnert, og jeg føler at det er helt greit. Kroppen trenger tid på å gå ned i vekt, og når det er ett tidspress kan det fort skje at jeg ikke får i meg så mye som jeg trenger for å ikke bryte ned musklene. Jeg har tatt ett før og etterbilde av magen. Det er nemlig magen som er vanskeligst å gå bort. I allefall for meg. Jeg har født 3 barn, på kort tid. Dette har medført mye hud og fett, strekkmerker og diverse. Derfor har alt samlet seg på magen, for det er dær jeg har oppbevart 3 barn. I di 4-5 siste årene.Det er 3 måneders hardt arbeid. Og jeg kan endelig se litt forskjell på magen. Jeg blir blind av å se på meg selv, dag inn og dag ut. Jeg har følt lenge at det ikke skjer noe som helt. Men jeg må bare holde motet oppe å jobbe videre for å få enda bedre resultat.
:)

- Linda

Den korte og verste treningsøkta

Dette er egentlig mandagsøkta mi. Men ettersom jeg var sååå støl, hadde jeg ikke mulighet for å gjennomføre de øvelsene som jeg skulle i gjennom. Det var umulig å bøye seg i full fart, eller bli sittende på huk. Så i dag har jeg gjort denne økta som jeg syntes er jævlig. Jeg har ikke tatt fri, men byttet på dagene. Tatt overkropp, nå som nedre del trengte litt hvile.
Jeg var så opptatt med treningen og snappen min (lindaeline93) at jeg glemte å ta bilder. SÅ da måtte jeg ta de bildene som jeg la ut på storyen. Det er jo ikke alle som har meg på snap :-)
Den øvelsen som er verst, må være knebøy med ball. 20 stk *3 - Len deg til en vegg, ha en treningsball bak på ryggen. Lat som at du skal sette deg på en lav stol. Denne øvelsen kjennes! lykke til :)

Et lunsjmåltid

Mitt favorittmåltid er nemlig, TACO. Og i dietten er det veldig vanskelig å holde seg unna sine favorittmåltider i flere måneder. Derfor har jeg regnet inn dette måltidet som lunsj :-) Jeg ville bare anbefale dere ett lite måltid for dere tacoelskere som er både sunt og godt.

Jeg starter med å steke karbonadekjøttdeig. Jeg bruker ikke olje eller margarin, for unngå å få i meg for mye.

Jeg tilføyer en halv pose med tacokrydder, for å ikke overdrive. Jeg får smaken, det holder. Tacokrydder inneholder også kcal.Når kjøttdeigen er ferdig, legger jeg frem lompene. Jeg bruker speltlomper i fra buer, som inneholder veldig lite kcal, i forhold til lefser :-)


Man kan bruke så mye salat man ønsker. Jeg har bare brukt agurk i dette måltidet :-)


Jeg bruker mager kesam for å erstatte rømmen.

Så enkelt, og så godt ! :-) Man kan også ha litt tacosaus i, hvis det er av interesse :)

-Linda

Kroppen går i dvale

Nå kjenner jeg at kroppen går i mot meg selv. Jeg har alltid vært tidlig ute, er punktlig og strukturert. Jeg har ikke hatt det inntrykket av at jeg stresser. Det er kokrolig i hodet. Men nå tror jeg nesten at jeg må innse at jeg alltid har vært stressa.

Ukedagene har vært på klokkeslettet. Vi starter dagen 06.30 og steller oss, kler på oss og gir mat til lilegutt. Deretter kler vi på oss uteklær, drar i barnehagen og leverer de eldste der. Deretter har jeg dratt sammen med minstemann rett til treningssenteret. Nå er det ikke slik lengre...

Etter jeg oppdaget at min eldste gutt ble et helt annet menneske, med en hverdag uten stress. Da han fikk stå opp i ro og mak, gå opp i stua å få på seg klær. Se litt på barnetv, spise frokost og våkne i rolig tempo før alt stresset med å komme seg i barnehagen. Da har jeg gått i dvale. Jeg liker den tilværelsen, sammen med min eldste gutt. Vi får en bedre morgen sammen, spiser sammen og unngår all konflikt. I stedenfor å komme seg i barnehagen halv 8-8 for å nå frokosten, blir vi hjemme å koser oss med måltidet her. Konfliktene består av at han ikke vil kle på seg, eller gå på do, eller komme seg i barnehagen. Det er ikke det som er problemet, problemet er at alt skal skje så fort. Da blir han stående på bremsene.

Å ta det rolig føles fantastisk. Samtidig som at jeg føler meg litt uggen av å ikke trave ned på treningssenteret. Det tar jeg når mannen kommer hjem. Av og til er det litt irriterende, fordi at jeg hater å trene sent. Da har jeg fått en følelse av at kroppen vil sette seg ned når barna er lagt. Men jeg ser det positivet i det, jeg får slappe av på dagen når kroppen trenger det mest.

Hvorfor stresser jeg egentlig? vi har det mye bedre av å ta det i et rolig tempo :-)
-Linda

Alt virker perfektFasade, det er en stor del av de fleste bloggere. Jeg har fått mange tilbakemeldinger om at livet mitt er er perfekt, og at jeg har alt de ønsker seg. Takk for det, jeg syntes det høres veldig fint ut. Blir glad for å høre at andre ser at jeg har det fint. Jeg har det fint, og skal ikke legge det under en stol at mitt liv også kan være turbulent.

Jeg snakker ikke bare om det å være mamma, trene hver dag, gå på diett osv. Dere skal få se det i et stort perspektiv.

Mitt virkelige liv, uten lek og ansvar avsluttet da jeg ble gravid. Alt lå i mine hender. Beholde - eller ikke beholde. Skal jeg tenke på meg selv, ta bort og leve livet videre fordi at jeg vil feste,være med på alt av uteliv, alle arrangementer og diverse.
Nei jeg valgte ikke meg selv. Jeg valgte det jeg gjorde, og tok ansvar for det som hadde skjedd. Jeg startet med lappen som 17 åring, og gjennomførte den 1 måned etter min 18 årsdag. Jeg var så stolt, gravid og lykkelig over å ha fått til det utrolige da jeg bodde på hybel med stipend på 3000kr. Eller, jeg flyttet like før kjøringen inn sammen men min tante, for å være der for henne da hun mistet mannen sin.

Jeg var en støttespiller, gjennomførte 2. året mitt som barne og ungdomsarbeider. Levde ikke livet mitt som alle de andre gjorde på den tiden. Jeg var russ, sammen med alle andre. Bare med mer ansvar. På denne tiden holdt jeg graviditeten hemmelig, fordi jeg var redd for responsen. Jeg var redd for hva andre tenkte. Jeg lagde meg saft på flaske som skulle se ut som sprit. For å bare "få være en del av de andre". Uten fordommer.
SONY DSC
Jeg våknet en natt etter russetiden, med smerter i magen og blødning. Jeg ringte mamma, og sa at jeg var redd. Tanten min hørte at jeg skrek og banken på døren for å få tillatelse til å komme inn på rommet. Jeg dro til legevakten, sammen med henne. På venterommet ble jeg sittende å sjangle. Jeg ville spy, men besvimte. Fikk ambulanse til sykehuset for en undersøkelse. Der viste det seg at alt stresset, og alt som hadde vært i bakhodet mitt resulterte i at kroppen sa i fra. Jeg fikk en beskjed om at nå må du ta det med ro, før du mister.

Jeg tok det rolig, gjennomførte skolegangen og flyttet tilbake til mamma og pappa. Det er det største minne jeg har igjen av min "ungdomstid". Det er det jeg har å "skryte" av.

Jeg angrer ikke. Og jeg har 3 flotte barn nå. Turbulens kan det være her også. Men det skyldes mye ansvar og mye på bare meg selv. Nå har mannen blitt mye flinkere til å hjelpe til. Og det gjør at familien blir mer komplett. Det manglet en farsfigur, og han er mer tilstedet nå som han selv har erfart at det er tungt å være alene sammen med 3 aktive barn. Jobb er viktig, men ikke like viktig som å være tilstedet for barna.

Det er fantastiske tider, og det er tyngre tider der man rett og slett skulle ønske seg en liten ferie - bare oss to. Som kjærester. Jeg og mannen min ble sammen september 2011. Jeg hadde termin 2 desember 2011, men lillegutt kom 1 måned før tiden. Det var lite kjærlighetsturer og alt det dær. Vi gikk rett på rollene som, mamma og pappa. Det er det vi har lært oss, og det er slik vi har bygd opp forholdet vårt. Vi gikk i ett ekteskap, vi vil være sammen og være der for barna våre.

Jeg tror, eller jeg vet... At alle har sitt å stri med. Det trenger ikke å være alvorlig. Men det er noe som får alle til å holde tilbake. Hvorfor skal jeg klage på bloggen, hvorfor skal jeg si alt jeg har på hjertet. Det er ikke vits. Det er ikke det jeg vil fokusere på. Jeg liker å være positiv. Jeg har ett fint liv, i forhold til mange andre som lever på denne jorden. Jeg skal ikke klage! Så i det store perspektivet. Jeg har det flott. Sammen med min familie og mine venner.

DETTE BILDE får meg til å smile. Denne dagen spurte han meg, om jeg ville gifte meg med han. Jeg vet at hele frieriet ble filmet. Men har ingen anelse om hvem som filmet. Litt synd, for jeg har så lyst å se reaksjonen min- en gang til ! :-)


Alt i alt, så håper jeg dere er fornøyde over livet deres - selv om det er tubulent til tider. Tenk på det positivet. Ingen ting er perfekt, men du selv kan syntes at det er det så lenge du ikke graver i det negative. Jeg kan tilføye at jeg har klart å oppnå utrolig masse på bare noen år. 3 barn, utdannelse, bil lappen, mann, hus, campingvogn, bil, katter, mot, og masse erfaring. Alt detta har vært en utfordring, og masse glede og tunge tider. Men nå sitter jeg igjen med så mye bra. Tenk på det dere. :-) ! Ønsker dere alle en flott Mandag <3

- LindaMin sminke

Nå har jeg åpnet min sminkeveske for dere. Ikke så mye å skryte av, mest basic. Men her er den. Sminkevesken er i fra i.d. Jeg har ett enkelt innhold. En del pudder, for "grunning" og en mørkere pudder som jeg bruker for å få litt mer farge. I samme serien har jeg to øyenskygger, i to forskjellige farger. Disse er i fra Bare minerals.Øyenskyggen er i fargen gilded taupe og golden earth. Fargen er veldig lik lys brun og beige. Veldig fornøyd med dem.
 
Pudderet er også i fra bare minerals, og har fargen fairly light og medium beige. Jeg er ganske lys i huden nå, som det er vinter. Og har ikke vært i solarium heller. Derfor holder jeg meg til den lyse fargen som er mest lik min egen :)Det mørke pudderet er fra bare minerals, og har fargen warmth.
Jeg har nylig startet med å teste ut en ny mineralsminke i fra Maria Åkerberg. Jeg bruker mineralsmine, fordi at huden min tåler det best. Jeg har erfart at huden min blir rød og irritert, og lettere kvisete ved tykk sminke. Den med mineraler er luftig og huden får puste. Jeg bytter sjeldent merke, dersom jeg er fornøyd. Men nå har det kommet så mye fint og nytt, derfor tok jeg sjansen
Fargen er vanilla Cold.

Jeg tester også ut en ny øyenbryns pudder. Den er jeg veldig fornøyd med, og kommer til å benytte meg av den fremover. Pudderet er i fra bitch'n brows. Jeg har en enkel spisser i fra Isadora og en eyeliner som jeg har vært fast kjøper av, i mange herrens år. Nemlig vanlig svart i fra H&M
Jeg har to forskjellige merker på kostene. Den ene er i.d og den andre bare minerals


Øyenbrynsblyant i fra Bitch'n brows


Siste del av innholdet i sminkeveska er noen mindre koster.


Så da hadde jeg blotta sminkeveska mi! håper det var interessant. :-) Ha en fin kveld videre.
-Linda

Mitt såreste øyeblikk

Som jeg sa, jeg vil prøve så godt jeg kan med å svare på ulike spørsmål som dere stiller meg. Jeg har ett sårt øyeblikk som jeg husker veldig godt. Missforstå meg rett. Men jeg var sårbar og denne tiden var min mest forvirrede.
SONY DSC
Jeg var førstegangsfødende. Nylig fylt 18 år. Jeg husker at jeg gikk igjennom russetiden min, med null alkohol og festligheter. Jeg var med på en del ting, men ikke noe som kunne skade. Alt var så usikkert. Visste ikke hva kroppen gikk igjennom, eller orket. Jeg var redd. Jeg var redd for å gjennomføre dette, jeg var redd for å være alene og takle alt dette på egenhånd. Barnefar slet med sine personlige ting, og var ikke lett å ha med å gjøre. Så på den tiden var jeg veldig usikker.

Vannet gikk en måned før tiden. Og jeg fikk kommet meg til harstad for å fullføre fødselen. Legene og jordmødrene snakket i koder. Ingen ville fortelle meg hva som skjedde. Ingen ville fortelle meg noe på forhånd, før alt skulle skje. De ka da ikke mene at jeg har peiling. Jeg hadde ikke lest meg opp, eller hatt tidligere erfaringer med fødsler.

Jeg ble mer skeptisk og usikker. Riene hadde startet allerede da jeg var på tur i fra Lødingen til Harstad. Kjøreturen varte i over 1 time. Jeg kjente på kroppen at den lille lykken snek seg mer og mer unna. Jeg vet ikke hva som trigget det. Men en av delene kan være tryggheten. Jeg kjente på kroppen at den ikke eksisterte.
Lillegutt kom en måned før tiden, fordi at morkaken var forkalket. Jeg fikk spørsmål om jeg røyket, eller brukte stoff. Nei, jeg gjorde ikke det og har aldri holdt på med slikt. Likevell fikk jeg følelsen av at jordmor hadde en tvil.

SONY DSC
Fødelen var i gang for fullt og lillegutt kom til verden. Jordmor tok med seg lille, uten å fortelle hvorfor. Da hun kom tilbake var han vasket, kledd på og lagt under lys. Jeg fikk beskjed om at han hadde gullsot, og måtte ligge i lys. Der måtte han ligge. Men hvor lenge? Hva med å fortelle hva gullsot var, og hvorfor de får det. Er det farlig? Neivell. Enda mer fortvilt og usikker. Da jeg sto vedsiden av lille, i den store boksen. Ja da skrek jeg.
Senere på kvelden fikk jeg vite at han hadde fått vann i lungene, og at jeg måtte reise sammen med han i minifly til Tromsø. Jeg fikk ikke ha noen med meg på flyet, så jeg dro dermed alene. Livredd og fortvilt. Aldri hatt ansvaret for et barn alene. Alt var så utrygt.
Tårene trillet.
SONY DSC
Da jeg fikk fra hjem i fra Tromsø, fikk jeg taxi ned til hurtigbåten. Der gikk jeg å bare på en liten kropp som var alt for liten i de store klærne. Jeg ble møtt med barnefar som jeg var rimelig sint på. Men jeg sto han av. Jeg reiste til harstad sammen med han. Det første jeg gjorde var å levere lille i armene hans. Jeg hadde følelsen av at jeg ikke ville. Jeg ville være bare meg selv igjen.
Vi kranglet om navn, og etternavn. I det vi snakket om navnet stanset båten. Den ene propellen var stoppet. Typpisk? Jeg fikk flere grunner for å bli redd. Fødselsdepresjonen kom snikende, og følelsen av å være usikker, redd og fortvilt kom snikende.
SONY DSC
Jeg fikk babyen min med meg hjem etter 10 dager. Og følelsen av å være mor, var fortsatt fjern. Jeg fikk vært hjemme sammen med kjæresten min, blitt kjent med lillegutt og fått vært hjemme der det er trygt og godt.
Den dag i dag er han en selvstendig flink gutt. Han er den kloke, den utspekulerte. Han er ivrig og lettlært. Nå er han den eldste i søskenflokken. Jeg fikk mer erfaring etter dette svangerskapet/fødselen. Jeg turte å spørre, og mase om svar i fra jordmødrene. Men til slutt gikk alt på autopilot.

-Linda

Dagens trening

Jeg har nettopp gjennomført dagens trening og har vært flink å tatt noen bilder, slik at dere får se :-) Dersom dere har spørsmål, så er det ingen som er for dumme å spørre om. Og jeg har fått ett inntrykk av at dere lurer på ganske mye. Det er også kommet en god del ønsker angående innlegg. Jeg har allerede fulgt opp ønsket deres, om innleggene. Så da har dere fått det bekreftet at jeg kan lage innlegg om det dere ønsker jeg skal skrive om :)Jeg syntes egentlig det er litt morsomt å legge frem bilder til dere. For jeg ser selv at det har skjedd mye med kroppen. Det er ikke like mye fett der, og det har kommet litt mer former og synlige muskler.

- Linda

Midjemål ++

Nå har jeg vært følger av en veldig god app, som jeg gjerne vil anbefale for dere som vil holde øye med kroppen. Det er mulig å oppgradere til (gold/gull) dersom du vil benytte deg av alle tilbudene. Appen heter Lifesum. Jeg bruker denne med jevne mellomrom, og har brukt den etter svangerskapet med Madelen. Jeg startet å bruke lifesum i 2013.

Det er litt morsomt å se hvordan målene mine var da, og nå som jeg holder på å forbedre kroppen min atter en gang. Litt andre omsendigheter, og mer seriøs oppfølging. I 2013 gikk jeg på ketolysekuren, på egenhånd. Den var veldig nyttig, og jeg gikk ned 16 kilo. Dette tok meg 1 år, vell og merke. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg hoppet litt av og på den dietten.

Nå har jeg snart pasert min 3 måned på diett, og har gått ned 9 kilo.
Jeg har noen bilder fra da jeg startet med trening etter svangerskapet nr 2. På dette tidspunket veide jeg 75 kilo, og var 1 kilo tyngre enn hva jeg var da jeg startet på dietten nå i oktober.

Det er litt sårbart å se tilbake på disse bildene. Jeg husker skammen, og fortvilelsen av å ikke ha kontroll over vekten. Og at kroppen ble så stor, full av vann og fett. Jeg var pløsen i ansiktet og alt var bare dritt.

Nå føler jeg meg bedre. Kroppen veier 64, og er mye mindre pløsen.


Tilbake til målene:
Nå ligger midjemålet på 88 cm. Før jeg startet, lå jeg på 98,5


Rundt bystet har jeg gått ned -9 cm. Jeg har gått ned fra str E. Spesialbh til str c cup. Det er egentlig fantastisk deilig. For det å kjøpe bh på triumf eller andre undertøysbutikker en svindyrt. Der får jeg en bh for 300kr. Det er ille. Nå kan jeg snike meg tilbake til hm bher og fra andre vanlige undertøys butikker.

I armene har jeg gått ned i cm og opp igjen. SÅ der har det forsvunnet en del fett, og bygget opp muskler :) så alt i alt har jeg økt 2 cm rundt armene.

Rumpa har også blitt en smule mindre. Har minsker med -10,5 cm der også. Og wow, alle de dongeribuksene jeg aaaaldri trodde jeg skulle passe.
Mannen min hadde bestilt meg ei wightless bukse fra freddystore. Han hadde bestilt str S. I forvilelse ble jeg litt lei meg, fordi at den kom jeg ikke til å passe. Jeg har aldri passet small, siden jeg var 16 år. Og jeg har 2 bukser der i fra, og størrelsene stemmer. Den ene buksa har blitt kastet inn i trommelen, og er litt utvidet og sliten. Men den andre i str M sitter som støpt. Men så oppdaget jeg at str small sitter bedre.
Det er noe med det. At man ikke ser forskjellene selv, uten å ha bilder å se tilbake på. Eller målbånd.
Bryllupet

Bryllupet fant sted i Lødingen 10 august 2013. Det var en fantastisk fin dag, med knallblå himmel og sol. Det var så mange trivelige folk som kom på besøk og feiret sammen med oss. Virkelig en minnefull dag.

Jeg startet dagen min hjemme. Jeg fikk satt på falske vipper av ei venninne, og var rimelig sliten allerede da. Hele natten hadde jeg vært oppe med barn som ikke var helt samarbeidsvillige. Kan ikke huske om det var sykdom, eller bare trass. Men uansett så ble det lite søvn. Ikke nervøs i det hele tatt. Kanskje fordi at jeg var så trygg?

Klokka gikk og timene på salongen, ventet. Jeg dro ned med alt pikkpakket. Kjolen, slør, tiara, smykker og øredobber. Jeg satte meg i stolen og lot frisøren ordne håret med alt av pynt og slør.
Jeg ble sminket av ei fantastisk dame i Lødingen. Hun eier en egen salong :-)Brudekjolen min er skreddersydd fra jenjenhouse.com

Det jeg husker best, var blikket til mannen min da jeg gikk opp kirkegulvet.Følelsen av å gå opp kirkegulvet var magisk. Jeg hold i armen til pappa som leide meg frem i mot alteret. Jeg husker at kjolen var en smule for lang og at de 3 trappetrinnene ble veldig lange da jeg skulle dra meg opp der med en alt for lang kjole.Vi hadde en helt fantastisk fotograf, som gjennomførte sin første bryllupsfotografering av oss. Han heter Øystein Lunde Ingvaldsen.
Madelen var bare ett lite snusk, i en hvit nydelig kjole som jeg hadde kjøpt på en bod. Slike boder som selger masse forskjellig.Selveste vielsen, er slik man ser på film. Og det er alles store frykt. Nemlig det å miste ringene, eller at ringene ikke passer. Vell, dette skjedde med oss. Ringene falt i gulvet, og alle løp etter. Når ringene var kommet til rette igjen, var vi så klamme i hendene. Ringene ville ikke gli på fingeren. Latterlig morsomt den dag i dag. Men da jeg sto der, var jeg litt smålig frustrert.Vi ville kjøre en bil utenom det vanlige. Og han som kjørte, hadde skrubbet hver eneste krok for at kjolen min ikke skulle bli skitten. Så takknemlig for at han orket å gjøre det. Veldig morsomt for småbarna å kjøre i 10 kmt i en så staslig bil.Dette bildet liker jeg best. Dette bildet viser alle hvordan min familie er. Nemlig den eldste og mest energiske har aldri tid til å sitte stille. <3Denne dagen var den fineste dagen i mitt liv. Sjekk det været da! kunne ikke vært mer heldig. Ikke en eneste sky!Sjekk det skiltet! (nygift) det er nemlig laget for hånd. :-)

Sjekk den lille kjekkasen i hvit dress. Forresten, dagen avsluttet kl 11. Jeg var så sliten etter nattevåkingen, så jeg måtte ta kveld. Men jeg hadde det ufattelig fint, helt til vi kom frem til hotellet i Lødingen. Vi hadde booket suiten. Og det har vært dandert med roser på sengen og mye annet fint.. (har jeg hørt). Denne gangen var det glemt. Vi fikk to enkelt senger også. Og att på til, måtte vi betale hele summen. Dårlig service! det er siste gangen, for min del.

Håper dere fikk et godt inntrykk av den fine dagen. 10 August 2013. :-)Tips til sunn livsstil

Så da fikk jeg ett spørsmål om å lage ett eget innlegg om sunn livsstil. Klart jeg kan gjøre det. Og først vil jeg bare skrive, at det er stor forskjell på sunn livsstil og diett.
SÅ en sunn livsstil, vil være :

€ Spis minst 5 porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag (fem om dagen)
- Halvparten bør være grønnsaker
- En porsjon tilsvarer ca 100 gram. Det kan være, f.eks en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.
- Varier med ulike sorter, gjør det litt spennende :)
- Potet er en viktig næringskilde, av blandt annet kostfiber, mineraler og vitaminer. Potet har ett større innhold av dette, enn ris og pasta. Potet er ikke en del av fem om dagen. MEN en viktig basismatvare. Bare sånn at du vet det :)
€ Spis grove kornprodukter, hver dag. (70-90 gram sammalt mel, eller fullkorn per dag).
-
Velg kornprodukter med høyt innhold av fiber og fullkorn, og lavt innhold av fett, sukker og salt. Bruk Nøkkelhullet og Brødskala'n som hjelpemidler.

€ La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
- Velg meieriprodukter med lite fett, salt og lite tilsatt sukker.
- Meieriprodukter med mye mettet fett, som helmelk, fløte, fet ost og smør, bør begrenses.

€ Spis fisk til middag to til tre ganger i uken (tilsvarer 300-450 g ren fisk).
- Bruk også gjerne fisk som pålegg (6 påleggsporsjoner tilsvarer omtrent én middagsporsjon).
- Minst 200 gram bør være fet fisk (eks. laks, ørret, makrell eller sild).


€ Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin fremfor hard margarin og smør.

For å oppnå dette, kan jeg gi ett godt tips.
Lag en måneds liste, over hva du skal spise til middag. Og hvis du orker, lag gjerne en detaljert plan for de andre måltidene også. Da slipper du å stå i butikken å lure på hva du skal spise. Ta deg til til å undersøke hva du kan lage. Søk på nette å kos deg med alle de hærlige sunne matrettene du kan lage :D

Håper dette var en liten pekepinne på hvordan man kan leve sunt og godt.
Det spiller også en stor rolle å få kommet seg ut litt, i bevegelse. Kanskje sette seg ett mål om en spasertur hver dag, litt trening på treningssenteret 3 ganger i uken? Det er en stor pluss :-)

Og en liten ting til. Prøv og hold deg unna stort alkoholinntak i helgene. En sjelden gang, ja. Men sjekk innholdet i alkoholen. Den er drøy! ett lite glass vin en kveld i ny og ned, er bare sunt! Men vær obs :-) Lykke til med kostholdet ! :)

Svar på spørsmålHvorfor ammer ikke du?
Tja, jeg har to grunner for at jeg ikke ammer. Når jeg fikk mitt første barn, fikk jeg rett og slett ikke til. Jeg fikk en heftig brystbetennelse og lå med 40 i feber i 3 døgn. Etter dette, hadde jeg mistet melken. Babyen fikk ikke til å ta puppen.
Og den andre grunnen for at jeg ikke ammer den dag i dag, er fordi at jeg har operert. Jeg har ikke tatt silikon. Men reparert litt, etter svangerskapene.

Hvordan fant du teamjegliker / anettemarie?
Jeg husker ikke hvordan jeg fant henne. Tror det var på instagram. Jeg oppdaget et bilde av Anette Marie i bikinifitness. Da ble jeg nysgjerrig og oppdaget bloggen. Der fikk jeg også med meg at det har fantes ett kull som hun hadde hjulpet til bikinifitness. Jeg ønsket så gjerne å være med på dette selv, og hun la ut ett ønske om å få deltakere til kull 2. Klart jeg meldte meg på da! :-)

Når fant du ut at du ville stille?
Jeg tenkte alltid på at det å stille ville vært en bonus. Men det fant jeg ikke ut før etter første samling med teamet   :-)

Kommer du til å spise snop/ brus igjen når du er ferdig med diett?
Jeg kommer nok til å prøve å holde meg unna. Det er ikke det jeg savner mest. Det jeg savner er middagsmat sånn som å spise en hjemmelaget pizza. Jeg drikker bare pepsi max, og det har jeg alltid gjort. Så det kommer til å fortsette. Men en sjokolade i ny og ned blir jeg absolutt å prioritere. Jeg blir også å ta en kveld med litt smågodt. Men det er en annen sak å sitte å goffle godteri, ligge i sofaen og ikke dra å trene. Jeg kommer til å fortsette med treningen, men unne meg noe godt på lørdager. Jeg vet at det kommer til å ta meg psykisk, dersom jeg oppdager stor vektoppgang.

Derfor vil jeg være litt forsiktig :-)

Hvor mye betaler du i mat på en uke mtp diett maten??
Hmm, den var vanskelig. Har aldri regnet over hvor mye jeg bruker på mat. Men jeg regnet over det kjapt, og kommer på ca 700-800 kr uka. Helt sykt, når jeg tenker meg om. Så mange penger på mat, og bare til meg. Nå skal det jo sier at jeg lager litt torskemiddag til familien også.

Hva slags protein pulver har du og hvor kjøper du det?:)

Disse bruker jeg. Jeg er ikke glad i noen av dem, fordi at jeg er meget følsom når det gjelder proteinpulver. Men den jeg takler best, er den i fra Maxim. Den klumper seg lite, og har lite ettersmak av den typiske proteinsmaken. Den fra Tommi Nutrition er god på smak, men klumper seg veldig. Da jeg kjenner en klump, etter 3 minutters shaking, brekker jeg meg. Fysj, det er det verste jeg vet.

Whey Xplode kjøper jeg på nettet hos Tommi Nutrition. Syntha-6 kjøpte jeg hos gymgrossisten. Maxim, kjøpte jeg på grensa i sverige. Ica nær :-)

Hvor mange pakker eller gram karbonadedeig spiste du på 1 dag/1 uke, den perioden du ikke spiste fisk? :)
1 pakke pr dag 400 gram

Den perioden dere hadde 6 økter i uka: dersom du trente bein + intervaller (f.eks) samme dag, kunne du ta deg en dag fri en annen dag da?
Ja det er mulig, men dersom dette skulle skje måtte jeg ha planlagt "fri dagen" opp i mot dietten. Lav karb dag.


Er det noen dager du er lei av karbonadedeig, og sliter med å spise opp maten? Hva gjør du isåfall da?
Ja absolutt. Men det er ikke karbonadedeigen jeg er lei av. Men torsken. Jeg er ikke superglad i det. Jeg bytter ut, og regner det inn slik at jeg ikke kommer over kcal innholdet i den maten jeg egentlig skulle spist.

Hva syntes familien din om du trener og går på diett. Og at du skal stille?
Familien min støtter meg, og virker interessert i det jeg driver med. :-)

Hva er dine beste motivasjonstips? :-)
Skal vi seeeee... Jeg blir veldig motivert av å følge med konkurranser i bikinifitness. Jeg liker også å se litt rundt på instagram av freshe kvinner som er flinke å trene. Jeg er også ett konkurransemenneske, så jeg vil gjerne klare å ta flere og tyngre vekter.
Nå som jeg har kommet meg ned i vekt og ser forbedringer, så får jeg motivasjon av meg selv. Når jeg ser forskjell :-) Viktig å ta bilder før du starter og underveis :-)Det var det jeg orket i dag. :-) Ha en trivelig dag videre.

MINE FØRSTE CHINUPS (uten strikk)

Nå har jeg endelig kommet meg opp med chin ups, uten å bruke strikk. Jeg greier 10 rep. Denne øvelsen stimulerer øvre delen av ryggen, og bicepsen. Bicepsen hjelper litt ekstra til under denne øvelsen, i forhold til pull ups.

Det er i allefall veldig morsomt å trene når man ser at man greier flere repitisjoner og sett.


Jeg greier ikke så mange pull ups, uten strikk. Derfor bruker jeg denne litt, samtidig som jeg bruker pull ups med strikk. Jeg hadde forresten intervall idag. Men følte ikke at jeg ble ordentlig sliten, så derfor tok jeg noen ekstra øvelser. Må kanskje ha litt helning eller mindre pause under intervallen :-)
STILL MEG SPØRSMÅL

Nå har jeg fått en del spørsmål, de har tatt vare på. Men jeg tenkte å svare på alle samlet. Slik at det ikke ble rot. Så dersom du lurer på noe, alt fra a til å. Bikinifitness, teamjegliker, meg eller hva det måtte være. Bare spørr :-)  Mange av dere stiller meg samme spørsmål, så dere tenker ganske likt. Ingen spørsmål er for dumme. Så fremst jeg føler at spørsmålene blir alt for private, så unnlater jeg å svare. Men det har enda ikke hendt.

DCIM\108GOPRO\G0039079.Takk for at du interesserer deg. Jeg skal svare så godt jeg kan :-)Hvordan takler jeg dietten

Nå har jeg blitt veldig vant til dietten. Det er ikke like tungt nå, som det var de første ukene. Men jeg har kjent på trykket, nå som det har vært jul! Heldigvis har familien min tatt mye hensyn. Så i mitt eget hjem, har det ikke stått godteri på bordene til en hver tid. Det har vært en tradisjon, i min barnedom når det har vært jul. Den har jeg desverre ikke fulgt opp. Har også lurt veldig på hvorfor den tradisjonen har vært så "hellig". Jeg hadde aldri i livet fått i barna mine ordentlig mat, dersom de skulle fått frotset godteri hver dag i hele jula!

Dietten min består av mye fisk og potet. Det er lov å bytte litt, med karbonadekjøttdeig og diverse. Det har jeg gjort en god del. Så jeg må nok gå over til torskevogna igjen.

Å gå på diett er en utfordring. Det har vært julebord, julemiddager, invitasjoner til middag, hjemmelaget pizza, taco og mye godt i hjemmet. Det er virkelig tungt å kjenne den gode lukta. Men når man er sta, og vil gjennomføre uten juks - så må man stå på :-) Jeg er snar med å få i meg maten min, da det er noe fristende tilgjengelig. Det verste er å være sulten, da fristelsene kommer.

Det er heller ikke bra å gå på diett i over lang tid. Så dersom jeg ikke greier å nå senen i mars, så må jeg trappe litt opp i mat veien. Men så er det på'n igjen. Jeg vet at mannen min ikke er så begeistret over at løpet blir litt lengre. Han savner å kunne bestille en burger, eller en pizza som vi kan spise. Eller dra ut å spise, kose oss sammen. Det er klart, jeg savner det også. Men mat er ikke alt. Jeg trives med meg selv, nå som er på diett og føler forbedringer. Jeg ser at det skjer noe. Jeg ser at mannen min er fornøyd og glad for at jeg er glad.

 Har du noen gang opplevd at mannen din eller kjæresten din er fornøyd, når du selv ikke er fornøyd. Nå har det vært en stor utfordring for min del. Se kroppen min slite etter 3 svangerskap. Jeg blir deppa, lei meg og utilpass. Ikke snakk om at jeg vil vise kroppen min til mannen min. Lyset av, var ett must. Menn, og mannfolk generelt liker selvsikre damer. De liker at vi er stolte over kroppen vår. De liker ikke at vi slår av lyset og skjuler det vi har. Det er klart at alle har sine grunner for å gjøre det. Men dersom du har noe du er fornøyd med, fremhev det. Vis det. Til kjæresten din. Og jeg var lei av å være den jenta. Jeg ville gjøre noe, som fikk meg til å gløde. Da måtte jeg gjøre det drastisk og spennende. Jeg må engasjere meg, like det jeg holder på med. Det gjør jeg nå, absolutt.! Og enda bedre blir det, når jeg har så mange fantastiske følgere som støtter meg, og som er like engasjerte. Selv om at det er mitt liv og min kropp. På så kort tid, syntes jeg kroppen har forandret seg en god del. Etter 1 år, kan den være akkurat slik jeg ønsket meg! Bare å stå på, for å nå drømmene. Det året, som jeg hadde (selvdrevent) vært på utelivet, spist mye fastfood, og bestilt masse god mat og sjokolade. Det året er ikke verdt det. 
Men så klart. Hver sin smak! det går for en stund. Men i lengden. no-no. Jeg oppfordrer alle som kjenner seg igjen i det jeg skriver. Utfordre deg selv til å gjøre det samme som meg. Må ikke stille på sene, og til bikinifitness. Overhode ikke! Bare delta for å bli fornøyd med deg selv!
Jeg ville heiet på deg :-)
Håper svaret var bedre enn forventet. Diett er et must for å få resultater, raskere enn 1 helt år.

Tilbakeblikk

Første dagen i 2016, er allerede fin. Været er strålende, det er kaldt og deilig ute. Fyr i peisen, og hjemmekos sammen med mannen min og barna våre. Dagen i dag blir litt ute og litt på trening. Nå startet det året, jeg tror kommer til å bli bra for min familie. Vi har avsluttet et dårlig kapittel, og kastet vekk boka. Nå har vi en ny fresh start og er klar for å starte med vårt fine liv sammen.


Det nye året har jeg en del ting som skal på plass. Jobb, er en av delene. Jeg har fullført og fått fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Så nå er det bare å finne meg en fast stilling, og gjøre alt jeg kan for å få en fin jobbhverdag og et godt arbeidsmiljø. Jeg tror egentlig jeg kommer til å trives, hvor enn jeg er. Har aldri vært vanskelig å jobbe med og jeg samarbeider gjerne :-) Den største utfordringen her i Lødingen, er at det ikke er ledige jobber i barnehage. Men dette order seg, det er jeg sikker på :-) Har nemlig en plan ! Opptimismen er alltid på topp. Ingen ting som kan stoppe meg. Hvorfor skal det stoppe meg? Jeg har 3 barn, ett hus, mann, 2 katter, ei campingvogn, fagbrev, bil lappen, rent rulleblad, positiv holdning og alt som skal til. Det stopper nok ikke her. Jeg tror det kommer til å komme en stor mulighet for min del. Må bare ha is i magen :-) Jeg har ikke jobber rumpa av meg, for ingen ting.

Jeg har noen minner jeg vil dele:
2012
Dette er Benjamin, 7 måneder gammel. Vi var i Stockholm på ferie, jeg - mannen min og lille Benjamin. Jeg har veldig lyst til å dra dit igjen. På denne tiden var jeg 4 måneder på vei, men Madelen :-)


Det var 30 grader, da vi satt i Stockholm. Ufattelig fin ferie. Vi fikk til og med, låne leiligheten til min kjære tante som bor der. Da sparte vi masse penger!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013
Madelen var kommet til verden. På dette bildet var hun 1 måned.

Jeg delte mange fine fjellturer sammen med min tante.


Lødingen i bakgrunnenAugust 2013 ble jeg gift <3


2014
Vi hadde en storferie i sverige. :-)


Jeg dro sammen med ei veninne til London <3 Dit skal jeg absolutt dra igjen.

Prioriterte litt trening der også :)Savner den tida!

2015
Meldte meg på teamjeg liker!

Jeg ble mor for tredje gang  <3<3

Ditt navn her

Velkommen til bloggen min!

Her kan du ønske dine lesere velkommen til bloggen din, skrive litt om hvem du er og ting som interesserer deg.

Følg meg

legg til som venn

Kategorier

 • Blogg
 • Arkiv

 • Juli 2017
 • Juni 2017
 • Mai 2017
 • April 2017
 • Mars 2017
 • Februar 2017
 • Januar 2017
 • Desember 2016
 • November 2016
 • Oktober 2016
 • September 2016
 • August 2016
 • Juli 2016
 • Juni 2016
 • Mai 2016
 • April 2016
 • Mars 2016
 • Januar 2016
 • Desember 2015
 • November 2015
 • Oktober 2015
 • September 2015
 • Design av  elise.femelle.no

  Annonser


  © Design av Elise Bjørnstad elise.femelle.no

  hits