Dagen i dag

Heisann. Har nettopp kommet inn i fra sommervarmen. Har vært en tur nede på stranden sammen med mini og mamma. Det eneste jeg gjør om dagene er å løpe inn og ut, varmt / kaldt. Mini plukker opp hver minste ting i gresset, sanden eller på bakken generelt. Det er umulig å la han sitte på bakken når alt går inn i tranten. Gleder meg til at han er over denne uforglemmelige fasen av livet. Den har vært like frustrerende og tålmodighetskrevende med alle mann. Både barn nr 1-2 og 3.Litt varmt i varmen for både store og små. Simba måtte få litt vann i fra hånden til matmor.Lille mini som er alt for linselus <3

Jeg håper dagen deres har vært fin frem til nå. Så ønsker jeg dere en fin dag videre <3 klem i fra oss

 

Savnet meg?

I di siste dagene har jeg bedt til gud for at jeg skal bli frisk. Jeg har ligget slengt på sofaen med 40 i feber og hoste. Jeg har hatt to netter uten søvn, ettersom halsen har fått gjennomgå. Hoste til man brekker seg. Deilig? Jepp. Men jeg er bedre nå, for all del. Nå er alt glemt, har det fint. Bare takknemlig for at jeg er frisk igjen.

Skulle bare stikke innom for å gi beskjed, ettersom jeg har vært så stille. Ses plutselig <3slenger med ett bilde av pusi som nyter været.
 

Frost har gjort stor suksess

Jeg har ei jente på 4 år. Hun er stormforelsket i elsa i filmen "frost" eller "frosen" om du kjenner til navnet. Jeg hadde ikke tatt del i denne trenden om å kjøpe inn en haug med klær, dukker og diverse med logoen på. Hun kom hjem i fra barnehagen der alle de store jentene hadde fått seg dukker og klær med elsa og anna på. Det er jentene i filmen. Jeg skjønner at denne filmen ble en suksess, grunnet spennende historie og fin musikal. Sangene er rett og slett fengende. Men nå er det ganske lenge siden denne filmen kom ut. Her sitter jenta mi idag, i sofaen med elsa dukken og elsa tights. Hun beundrer henne fra topp til tå. Når jeg skal ordne håret hennes, må det være elsa flette. Hun vil ha kjoler for å være like fin som elsa. Hun stiller meg spørsmål om hun er like fin som henne og om hun kommer til å få like fint langt lyst hår. Til og med spurt om hun kommer til å få pupper, sånn som Elsa. Så her har hun virkelig festet sitt blikk på karakteren Elsa.

Jeg syntes det er flott at hun har ett idol, men liker ikke den utviklingen hun bestiger nå. Hun blir aldri lei. Hadde hun vært 14 år, ville hun gjort alt i sin makt for å bli sånn som elsa.Takk gud for at karakteren ikke har fyldige lepper. Da hadde vell datteren min spurt om hun kunne fått slike lepper. Men for all den, det er morsomt når barna får favorittleker og filmer. Slik som olebrom. Det var en av favorittene en stund. Ikke slik at hun ville bli som olebrom. Men hun ville ha en olebrom, for han var så god og snill i mot alle.Hun er nok ikke den eneste som syntes Elsa er den vakreste jenta. Men det går nok over. Hun må bare ikke glemme at hun er vakker <3

 

Jegerprøvekurs

Nå har jeg kommet hjem etter en hel dag på skytebanen. Spennede og slitsomt på samme tid. Når det blir så mange harde skudd, kjenner man det i skulderen. Jeg er blå og gul etter trykket. Det må en del øvelse for å få teknikken inn, men slettes ikke verst for en førstegangsskytter. Jeg har noen dager igjen før kurset er gjennomført. Når det er gjennomført, står eksamen for tur.

Dette er virkelig spennende og utfordrende. Gleder meg til å kunne være med på jakt. Den største utfordringen vil være barnevakt. Vi er to i denne familien som snart er jegere. Mannen min tok jegerprøven for noen år siden. Julegave i fra meg. Jeg hadde tatt det for lenge siden, hadde det ikke vært for graviditet. Men nå er jeg godt ferdig og klar for å gjøre noe litt utenom det vanlige. Jeg liker ikke å skade dyr, overhode ikke. Men jeg har lært meg at hele jakten omhandler å felle dyr på en human måte. Uten unødig smerte. For å ikke snakke om de som kapper av strupen på andre dyr, som vi spiser. Noen av dyrene lever frem til de har blødd i hjel. Det er groteskt.

Nå har jeg tenkt å sette meg ned foran tvn og bare slappe av. Ladde opp for morgendagen med ny kursdag. Ha det fint så lenge.
Klem <3

Endelig kom sola

Madelen er endelig blitt i bedre form, så nå har hun fortjent å komme seg ut i det fine været. Det jeg har lært, er at frisk luft kan hjelpe på dagsformen til hvem som helst. Nesten alle har vært ute. Bare mini som har vært inne med feber å sovet.Søskenkjærlighet <3Han nye <3 ScottHo gamle <3 Tjorven

For en herlig gjeng vi er, i allefall når solglimtet står på. Sånn ellers kan vi krangle alle mann. Katt og hund, barn og foreldre, matmor og hund/katt. Men sånn til syvende og sist, så er vi alle veldig gode venner. Jeg kjenner at det skal blir godt for mini å lære seg å gå. Han får så mye mer ut av det å være ute sammen med de store søskene. Nå krysser jeg fingrene for at sola varer mer enn en dag. Ha det fint så lenge <3

 

Kjerringpoeng

Jeg er totalt ned dynka i min egen svette. Jeg startet med å ta meg i nakken for å ordne garderoben. I det jeg kom inn, mistet jeg pusten. Dere skjønne vell hvorfor? Av og til kan jeg ikke forstå hvorfor det blir så rotete. Men i det jeg sto inne på rommet for å brette klær og diverse, så innså jeg at det største problemet er - tid. Grunnen for at klærne blir slengt ned på gulvet, er fordi jeg ikke har tid i det øyeblikket. Jeg legger de pent i fra meg og sparer anledningen til en annen gang. Men så skjer det trasige. Vi alle går inn og ut, puffet til klesdungen og forflytter klærne ubevist. Jeg har vært nødt til å vaske alle klærne på nytt jeg. Kan jo umulig være rent når det ligger slik.Nå er det ryddig og pent. Har ikke lagt så veldig mye energi i dette rommet, så moderne og stilig er det ikke. Men det duger.Klapp på skulderen for dagens gode gjøremål. <3
 

Mye vann, gitt

God morgen kjære lesere! i dag har jeg en lettere morgen. Det føltes fabelaktig å gå på vekta når den resulterte i 59.8. I går var den på 62.2 noe som tyder på en del vann i kroppen. Dette er jo fabelaktig. Der kom motivasjonen ! uheldigvis får jeg ikke tid til noe trening i dag. Jeg er hjemme med to syke barn, i tillegg skal jeg på jegerprøvekurs klokken 18.00.Jeg er veldig spent på jegerprøvekurset. Det skal vare i 10 dager, noe som setter mannen litt på prøve. Han har nemlig ikke vært hjemme med alle ungene og hunden alene. Kanskje han forstår hvor vanskelig det kan være og hvor slitsomt det er. Valpen er ikke tørr. Dermed må man gå ut med han hver halvtime-time for å unngå uhell. Det er ikke bare bare når man har en liten gutt på 10 måneder som rører alt som finnes i huset. Når hunden blir urolig er det bare å løpe til gangen for å få han ut. Og når de andre barna er syke, trenger de ekstra oppmerksomhet. Alt er surt, leit, vondt og ubehagelig. Jeg for min del, er helt utbrent når dagen er omme. Så jeg er veldig spent på hvordan han kommer til å takle dette, i 10 dager. Jeg har ett håp om at han overasker meg med å takle dette med strak arm.

Ha en fin dag dere! Nå skal jeg fortsette på diett, nå som jeg har gjennomført den første dagen som er lett å jukse på. <3

Gått opp 4 kilo

God morgen lesere. Jeg startet dagen med å gå på vekta. Det har jeg ikke turt å gjøre på en stund, ettersom jeg vet at kostholdet har vært litt usunt. Resultatet skremte meg litt. Ikke for at tallet er høyt, det er det ikke. Det er en fin vekt. Vil ligge på det tallet. 62 sto vekta på. Jeg vet veldig godt at de kiloene som har gått opp er bare fett og vann. Derfor blir jeg skremt. Hadde dette vært av muskelvekst, ville jeg vært fornøyd.
I dag startet jeg, atter en gang med diett. Jeg håper at motivasjonen holder seg der den er nå. Det er veldig lett å falle av når man ikke har kommet seg igjennom første uke på diett. Etter den første uka kommer motivasjonsbomben som sier at du ikke kan hoppe av nå. Jeg vil leve sunt, ikke fanatisk. Jeg vil bygge muskler og holde meg i god form. Mat gjør en stor del av jobben, derfor får jeg ingen god fremgang når jeg spiser dårlig mat.Fettet har som alle andre ganger, lagt seg i mellom lårene og magen. Nå skal jeg få skikk på dette igjen før sommeren kommer. Jeg vet også at det ikke blir særlig med trening de første 10 dagene. Nå skal jeg ta jegerprøvekurs som varer i 10 dager. Jeg får benytte hver anledning, slik at jeg ikke faller ned i muskelvekst. Ha en fin dag dere <3 Klem i fra meg.

 

Diettfiasko

Ja. Nei. Hva skal jeg si? Dietten har kommet og gått. Jeg vet ikke hva som skjer med viljestyrken min for tiden. Jeg ser at kroppen eser ut igjen, noe som får min indre psyke til å flagre. Jeg får totalt panikk av å se på, uten å få til å forbedre det. Fokuset og motivasjonen er ikke tilstedet. Nå i hverdagen er jeg 5 barns mor og kone, noe som får meg veldig stresset og sliten. Trening? nei det har jeg heller ikke gjennomført stabilt på en god stund. Jeg tenker hver dag, "på mandag starter jeg/i morgen starter jeg/den 1 juni starter jeg". Hehe, jeg ler. Hvem er det jeg lurer? Jo meg selv.Er kroppen stabil -  helt ok. Når kroppen forandrer seg hele tiden, ja da er det lovt til å ha panikk. Jeg må bare tenke hva som kan motivere meg. Sommerferien? bikini og stranda? Forventninger til meg selv kanskje. Ja nei. Som sagt - det jeg skulle frem til angående hverdagen. Er at jeg har 5 barn. 3 barn fra 0-5 år, en valp og ei katt. Valpen er krevende i den alderen han er i nå. Han er ikke husren enda, noe som krever en del av min oppmerksomhet. Jeg er ute med han hver halvtime. Da tuller jeg ikke! Hvorfor jeg gjør det? Jo det skal jeg fortelle dere. Han må tisse så snart han røyser seg opp - våkner - spiser. Jeg vil heller ikke ha noen nedelag. To grunner for dette. Grunn 1: lille på 10 måneder kryper over gulvet. Han er rask, noe som reduserer min evne til å tørke opp før han har vært å plasket med småfingrene i tissedammen. Grunn 2: Vil rose hunden for tissingen og storarbeidet. Det får valpen til å bli stolt for arbeidet han gjør, UTE!. han skal forstå at det skal gjennomføres ute.

Huset ser ut som ett takras. Det er bare kveldene jeg får tid til å sette på klær, vaske og rydde. Men da er jeg så sliten at jeg sovner. Trening får ikke plass i min timeplan og helse for tiden. Jeg må ta en pause og planlegge litt hvordan jeg skal få gjennomført dette på en sunn måte uten å tvinge meg til jeg blir utslitt.

Kommer vell når det passer seg. :-)
Jeg har forresten kjøpt meg filmkamera som jeg håpet kunne være til nytte for noen fine videoer til bloggen. Bare kom med innslag om hva du vil se! Hadde tanken om en kanal på youtube. <3

Klem

Meg i se og hør

Da var dagen kommet. Intervjuet med se og hør ble gjennomført for en stund siden, men i dag har bladet kommet ut. Nord norge får ikke bladet før i morgen, men jeg vil dele dette med dere. For dere som vil lese, gå å kjøp se og hør da vell :-)Dette er veldig spesielt. Å se seg selv i ett blad, men morro er det. Jeg ønsker dere en fin dag videre. Her faller det ned litt sne og litt regn. Klem <3

 

17 mai feiring

Været har vært kald og vindfull med litt sol. Snø og regn har også passert 17 mai toget i dag. Uheldigvis syntes ikke jentungen at det var noe stas å gå i kraftig vind. Vi avsluttet gåturen rimelig kjapt, for så å komme oss inn i ly. Hallen der alle samles spiste vi kaker, pølser og drakk brus. Der inne var alt tipp topp tommel opp :-)

Hele jenta så litt småpjusk ut da vi kom oss inn i hallen. Hun frøs og virket syk. Men så snart varmen kom i kroppen, var formen mye bedre.Han eldste var i storform hele dagen. Masse kaker og en ballong gjorde dagen komplett!


alt i alt - en fin dag <3

Gratulere med dagen

Alltid stress på morgenen. Jeg fant ikke bunadskoene mine i går da jeg letet. Har enda ikke funnet dem. Det er veldig typisk på en stor dag! Det er så lenge siden jeg har passet bunaden, så det er vanskelig å huske hvor jeg la de skoene. Sikkert på en lur plass!
Jeg vil ønske dere en fin dag og gratulere med dagen. Vi skal stille opp i toget å gå sammen med folket, deretter er det kaker og godsaker i idrettshallen.
Her er ett bilde av oss i dag <3

Mini ligger og sover. Ladder opp kreftene for resten av dagen <3

Dagen da damene må gjøre jobben

Dagen før dagen er alle damenes aften. Vi er nemlig forpliktet til å stryke bunadskjorter, skjorter og dressbukser til vi spyr. Jaja, skjønner ikke hvorfor jeg skal kunne stryke bedre enn hva mannfolka gjør.

Men uansett, nå er vi nesten klar for morgendagen. Bare så synd at været skal bli ett H........ I tillegg har jenta mi småsko til bunaden sin. Blir trivelig så lenge vi holder oss tørr. Hadde jeg vært litt lur, ville jeg kjøpt paraply og regnfrakker. Men det har jeg ikke gjort. Typisk at jeg aldri lærer av det været. Når jeg ser på bildet under, ler jeg høyt. Det er mannen min som knipset ett bilde i fullfart. Han legger nok ikke merke til at hele han, vises i speilet.Jeg vil ønske dere alle en trivelig 17 mai <3 klem i fra meg.

Ferieplaner

God morgen dere. Nå sitter jeg å planlegger litt for den kommende ferien. Vi har store planer, men ligger litt på vent ettersom jeg har søkt på jobb. Planleggingen er i orden, men gjennomførelsen kan ikke skje før i slutten av juni. Planen er, å dra tilbake til piteå der vi var i fjord. Mini var bare få dager gammel da vi tok turen over til sverige. Jeg følte meg i fin form og lillegutt var frisk og rask. Vi hadde en veldig fin ferie i sammen med familie og venner. Nå i år har vi samlet familien til å vende tilbake til Piteå havsbad. Det er en fin plass for barn med mange aktiviteter.

Det er lekeplasser ute og lekeland inne dersom været er motbydelig. I fjord var vi litt uheldig med været så da passet det veldig fint med badeland inne og lekeland i ett annet bygg. Mange fine aktiviteter og lykkelige barn! Denne gangen kan jeg være med på lekeland, for nå har jeg ikke nettopp fått ett barn.Ettersom været var litt dårlig hadde vi noen få runder på tivoliet. Nå har vi store forhåpninger til været og håper det blir bedre. Det skal bli spennende å dra på tur med enda flere familiemedlemmer. Mini har kommet seg godt i gang med å lære seg å gå, så til sommerferien vil jeg tro han tar noen skritt. Jeg må ha bånd på hele gjengen, hvis jeg skal klare å holde styr på hver og en. Ikke minst Scott. Han skal også være med, så her blir det mange nye rutiner. Spennende!

Jeg ler litt nå som jeg ser på bilder og tenker tilbake på ferien. Jeg veide en del kilo og var veldig ukomfortabel med meg selv. Den største grunnen var babymagen som fremdeles hang igjen. Jeg passet bare de kjolene jeg brukte under svangerskapet. Jeg trodde kroppen kom til å se bra ut, men da jeg prøvde kjolene så jeg at magen ikke kunne skjules uansett hva jeg gjorde.

Det er tungt å gå igjennom en sommer når man føler det er nødvendig å kle på seg alt man har for å skjule kroppen. Det er en forferdelig følelse. Den følelsen sitter jeg ikke igjen med nå og gleden for ferien blir større :)

Ha en fin dag<3 klem

Sander er 10 måneder

God morgen *gjesp*. Halv 6 sto jeg opp sammen med mini som er ti måneder i dag. Hadde hyggelig besøk i går, derfor er jeg så trett i dag. La meg kl 02.00. Som sagt har mini allerede blitt ti måneder. Tiden går alt for fort for oss småbarnsmødre. Nå er det ikke lenge igjen til han går !

bare to måneder igjen til han er 1 år. Forhåpentligvis er vi på ferie da, så det kan hende han får seg en feiring i sverige. Hadde tenkt å legge ved en video av sander når han var nyfødt og til nå, men her plagdes jeg altså veldig med redigeringsprogrammet. Så jeg får ta det igjen en annen dag.

klem <3
 

Jeg kommer til å dø av stress

Kjære gud i himmelen. Hvorfor har du skapt dette krypet? Jeg dør inni meg. En indre uro er til å føle på hver eneste dag. Panikk for å legge meg i sengen, sitte i sofaen, sitte i stoler med mykt stoff. Puter, dyner, pledd og diverse får meg til å klø. Det er vår, det er varmere i været. Dette er den perfekte værendringen for fugleloppene. De kommer inn til meg, hver dag! Hvordan? jo det skal jeg si det. Sammen med lille mor på tre år, fire poter, værhår, snute og hale. Hun har dem i pelsen, etter en herlig tur i skog og mark. Det er likefør jeg får panikk for å sende henne ut. Det er de kommer til, biter og biter. Jeg har holdt på med støvsuging, risting, vasking i flere dagen. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Jeg hovner opp og blir seende ut som ett stort myggstikk hele meg. De liker å bite på steder hvor det er trangt. Foreksempel med truselinjen, under strikket til sokkene og buksene.I går hadde jeg nemlig på meg hold in strømpebukse med hold in på mage og lår. Vet dere hvor jeg ble bitt? Jo på innersiden av låra og på magen. Jeg kan ikke fatte og begripe. Jeg har endevendt sofaen, stolene, putene, pledd og dyner. Støvsuget, ristet og vasket. Nå er jeg utslitt. Opp i alt det her har jeg en hund og en baby som styrer slik de ønsker. Katten ja. Hun får ikke nerme seg. Hun må ligge på samme plass, hele tiden. Og jeg er der, etter hver gang hun forlater.. for å støvsuge.

Jeg skal vise dere ett bilde av denne ufyselige skapningen. Så kanskje du kjenner at du klør litt sammen med meg? Jeg lurer på om den finne favoritter. For det er ingen andre i familien som blir bitt.. bare meg.


 

Fisk er enkelt, sunt og godt

I mine harde diettdager bestod de fleste måltidene av torsk. Jeg kunne ikke fordra torsk, verken stekt - kokt eller grillet. Det har nok litt å si hva slags tilbehør man har til. Noe av tilbehøret er selvsagt ikke så sunt. Men herlighet, fanatisk skal man da ikke være. I dag hadde vi torsk til den store gullmedaljen. Ikke mye alternativt tilbehør, men akkurat passe for oss mindre kresne. Ungene og mannen spiste til det var tomt som resulterer i at denne enkle retten ble mer enn godkjent.Hva trenger du:
Torsk
Salt
Pepper
Sitron
Dill
Potet
Bacon
Margarin

Hvordan gjør du det:
Legg torsken i en ildfast form, krydre med salt, pepper og salt etter eget ønske. Skvis fersk sitron over fisken før du setter den inn i en forvarmet ovn på 200 grader.
Kok potetene. Når potetene og fisken begynner å bli ferdig, steker du bacon. Smelt margarin for å ha til maten. Enkel middag som trenger lite oppmerksomhet. 20 minutter, ferdig!

Enjoy. Klem i fra meg <3

Har du en back up plan hvis barnet ditt går seg bort på ferie?

God morgen dere. Formiddagen har vært tung og trist. Det fikk meg til å tenke på at jeg måtte ta vare på mine egne. Så derfor skal jeg skrive dette innlegget for dere nå. Dette er nok mer tilegnet foreldre med barn. I fjor sommer dro jeg til Piteå havsbad sammen med familien min og mine 3 små barn. Den minste var nylig født. Mine 2 eldste hadde mye energi og mye lyst til å se på alt som var på campingen. Her var det snakk om 3 sekunder og ett blikk i mot noe annet enn barna. Vips så var ett barn borte. På en stor campingplass, med barn som ikke kan svare for seg, som ikke vet telefon nummeret til mamma, eller nummeret til plassen vi sto på. Han kunne ikke svare på hva han het til etternavn eller hva hvor han kom fra. Så her er løsningen. I dag starter jeg med tilvenning. Mine barn skal få seg ett fabelaktig solig armbånd med id merke. Dette vil hjelpe dem som eventuelt skulle slite med å finne ut hvem foreldrene er, eller hvem de skal kontakte. Fort gjort å rote seg vekk på store plasser med mange mennesker. Det skal ikke skje, men hvis det skjer så slipper jeg å ha det skrevet i panna på barna.På innsiden av armbåndene står det skrevet "If i'm lost please call my mom" + telefon nummeret. Viktig å huske på +47 dersom du skulle være utenlansk :)
Dette er ikke ett sponset reklameinnlegg, så dersom du har spørsmål. Send meg mail, eller melding på bloggen.
Ha en fin dag, og pass på dem du er glade i <3

Hva kan du gjøre for å få en sunnere livsstilHer er det veldig mange forskjellige kategorier. Vil du bare leve litt sunnere, vil du ha resultater, vil du gjøre store endringer på kroppen, bygge muskler eller bare få en komfortabel sommerkropp. Hver og en har en liten anelse om hva de selv ønsker. Noen vil bare gå ned 2-3 kilo å holde seg på vekta som de alltid har hatt. Mens andre vil ta en total omvending å få store forandringer. Gå ned en del kilo for å føle seg bedre med seg selv. Der var jeg, kiloene måtte bort før jeg kunne tenke på å bare fokusere på muskler. Det var en kombinasjon mellom å holde fokuset på muskelvekst og det å bevare musklene samtidig som jeg skulle holde forbrenningen oppe. Det var en del intervaller for å få alt til å gå rundt.

Har du lite erfaring, ta kontakt med personlig trener eller en med erfaring. Hvorfor? Jo fordi dette vil hjelpe deg å nå målet ditt. Du har en som støtter deg, en som legger opp treningsprogram og kostholdsplan ut i fra dine behov. Du får også hjelp til å utføre øvelsene riktig, som er viktig for å forebygge skader. Det fremmer såklart resultater også.


(foto: Anette Marie Antonsen)

Sett deg mål. Mitt mål var å stille i bikinifitness. Det er ett hardt og stort mål, men det er fullt mulig for alle. Alle mål er gode mål. Bestem deg og vær målbevist. Vil du nå målet innen da og da, ja da kan du klare det. Snakk med personlig trener om hva som kan være mulig. Det er ingen ting som er umulig!.Kast godteriet. Ja det stemmer. Jeg kjenner meg veldig godt og alt godteriet som ligger i skaper er veldig fristende til tider. Jeg sluttet å handle godteri, bortsett i fra til barna. Ellers fikk mannen min ordne for seg selv, noe som resulterte i at han droppa det - fordi det lå ikke i skapet eller på benken å ropte på han. Han glemte det rett og slett av. Han gikk ned 4 kilo, bare av å kutte ut godteriet. 

Dokumenter. Sliter du med å holde motivasjonen oppe, eller å holde deg på matta. Da kan det være lurt å dokumetere arbeidet ditt. Hvorfor? Jo fordi  motivasjonen blir borte så snart man føler at man ikke mestrer. Kanskje ser du ikke forskjell, eller forbedringer.
Motivasjonsmetoder:
Blogg
Dagbok
Treningsdagbok
Team
Personlig trener
Konkurranse
Snapchat
Instagram

Det å dokumentere arbeidet ditt, kan få deg til å føle på det å måtte bevise at du kan. Jeg lagde meg blogg og dokumenterte treningen og før / etterbilder. Jeg startet sammen med ett team for å nå målet frem til bikinifitness. Vi fikk oppfølging, fettmåling og andre målinger som ga oss motivasjon. Jeg ville ikke bryte ut av dietten, fordi jeg fikk ett heftig konkurranse instinkt. Nå har jeg hoppet litt av og på diett fordi jeg ikke klarer å holde fokuset nå som jeg ikke har det "målet". Jeg må sette meg ett nytt mål, hvis jeg skal gjennomføre.Grønnt til hvert måltid. Kutt ut sausen og tilsett heller grønnsaker til hvert måltid. Grønnsaker og frukt inneholder mange vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Det er også god kostfiber. F.eks. er gulrot bl.a. rik på betakaroten som omgjøres til vitamin A i kroppen og er viktig for synet. Appelsin er bl.a. rik på vitamin C som er en viktig antioksidant i kroppen og bidrar til å styrke immunforsvaret. Kosttilskudd er så klart et alternativ dersom en ikke spiser noe frukt og grønnsaker

Treningssenter eller hjemmetrening? Det er ikke alle som har råd til å trene på treningssenter. Det forstår jeg veldig godt, for noen treningssenter tar en veldig høy sum i måneden. Det er fullt mulig å trene hjemme, eller ute. Les litt på nettet, øvelser ute eller hjemme. Hvis du vil, kan du kjøpe deg noen manualer som du kan benytte under treningen.En tur hver dag. Å gå en tur hver dag er positivt på flere punkter. Jeg kan nevne noen grunner for at en gåtur er hver dag er bra for kroppen.
€ Til forskjell fra løping hvor føtter, bein og knær utsettes for støt tilsvarende mange ganger kroppsvekten, er spasering skånsomt for kroppen. Tvert imot, så styrker gåing disse kroppsdelene, og reduserer risikoen for skader i fremtiden.


€ Gir deg fine legger, lår og rumpe. Leggmusklene aktiverer for hver eneste steg du tar. For å aktivere de andre delene er det bare å gå i motbakke.

€ Kjernemuskulaturen styrkes. Når du går må en rekke muskler i rygg, mage og hoftene dine kontinuerlig jobbe for å stabilisere og holde kroppen din oppreist.

 

Hjelper deg å holde vekta. Ved moderat intensitet på spaserturen, vil en person på 70 kilo forbrenne omtrent 230 kilokalorier (kcal) pr. time. Ved svært høy intensitet (f.eks. rask gange i motbakke), forbrenner samme person opptil 500 kilokalorier pr. time. Veier du mer, forbrenner du enda mer.

€  Gir deg bedre kondisjon. Bedre kardiovaskulær form har en rekke helsefremmende effekter som bl.a. lavere blodtrykk, senker kolestrolet mm.

Stå her er det bare å stå på! lykke til med en sunnere livsstil
Klem i fra meg :) 
 

Dyreklinikken

God kveld. Barna er lagt og mammarumpa har satt seg ned i sofaen med en cola zero. Dagen i dag har vært spennende og fjern. Jeg har aldri opplevd en slik situasjon før. Da jeg dro med Scott til dyreklinikken, tenkte jeg litt på hva jeg skulle gjøre da jeg kom frem. Skulle jeg la hunden være i bilen, frem til han ble kaldt inn? eller skulle jeg ta han med meg. Så jeg gikk ut å luftet han litt frem til jeg oppdaget at ei dama gikk inn sammen med hunden sin. Det er jo ikke alle dyr som respekterer andre dyr, eller som holder tåta. Så jeg tenkte jeg skulle se ann reaksjonen til Scott, før jeg gikk helt inn. Jeg dro han med i yttergangen for å ta ett steg om gangen. Der veide jeg han for morro skyld. 8 kilo, allerede! Jeg kunne høre de andre dyrene inne på venterommet. Han virket litt småstressa da han kjente alle de nye luktene og hørte lydene. Når jeg sto i yttergangen for å gjemme meg litt, var det en mann som paserete. Jeg kunne ikke bare stå der, så jeg latet som at jeg var akkurat på tur inn.

Der gikk vi, inn på venterommet. På gulvet befant det seg en hel dyrepark. Hund, katter og kaniner. Hva i guds herrens navn, tenkte jeg. Er dette normalt da? Så fersk som jeg er, så følte jeg meg veldig ukomfortabel med hele ventingen. Jeg stirret på klokka for å håpe på at den skulle kjappe seg litt. Døra til venterommet åpnet seg og en liten staff kom spinnende. Han peste og dro eieren sin med seg. Klørne sklei for hvert drag han tok. Jeg lo litt for meg selv i det min valp reiste seg for å bjeffe. Han holdt ikke på så alt for lenge, men lenge nok til å gjøre meg svett. Hva skal jeg si da til den lille nye som ikke skjønner så mye. Jeg gjentok noen korte nøkk i båndet og knipset samtidig som jeg klappet han på rumpa. Han satt seg ned og roet seg fullstendig. Tenkte for meg selv, "wow. Nå må de tro at jeg har skikkelig kustus på denne karn".Veterinæren kom og Scott var veldig klar for å reise seg. Vi gikk inn, ga godis og stakk to stikk. Ett stikk for vaksine. Den overså han i all godis rusen. Men da kanylen kom og stakk han, kom ett lite pip. Gikk fort over. Jeg ble nemlig fasinert over hele systemet med den der chippen. Ett lite riskorn ble stikket inn under huden på nakkeskinnet. Når det var gjort, kontrollerte hun med en maskin som ga ett pip for godkjent. Da kunne hun se hvilken id han hadde. Kult.

Tok meg en liten shoppingsrunde til hunden i samme slengen.


 

en hver mors marerittJeg kan vedde på at alle mødres skrekk omhandler det at barna har det vondt. Det gjør vondt, inners inne når den lille faller å slår seg. Reddselen for at noe slikt skal skje er horibelt. Jeg har opplevd en del knall og fall med mine eldste som har falt ned trappen, brekt kragebenet, puttet fingre i varme og brent seg. Men i dag, da ble jeg livredd. Mini på 9,5 måned var våknet i fra sin daglige sovepause.

Jeg og resten av familien var ute, så derfor fant jeg frem klær som han skulle ha på seg. Jeg ordnet klart, kledde på han hue, ullbukse og ullgenser - ballet han inn i vognen for så å løpe opp trappen for å hente de dumme grønne bæsjeposene til hunden. Da jeg kommer ned trappen igjen, faller mini ut av vognen. Han hadde røyst seg og lent seg over kanten. Jeg løftet han opp, holdt han inntil meg og skrek. Jeg ringte til legevakten med en gang, for å få råd. Jeg var livredd. Det følelsen kan ikke beskrives. Når han i tillegg er så liten. Jeg er veldig klar over at de små er sterkere enn hva vi tror. De tåler veldig mye! Heldigvis gikk dette bra. 

nye utfordringer

Jeg liker utfordringer, men liker ikke å miste kontrollen. Det føler jeg har skjedd nå den lille tiden jeg har hadd en hund i huset. Nå på kveldingen sitter jeg med litt lavere skuldre enn hva jeg gjorde tidligere idag. Det er ingen tvil om at jeg har funnet meg en fantastisk familiehund som respekterer katten i huset, oss og barna. Han er rolig og kjærlig. Problemet er at han ikke har blitt tørr hos matmor. Jeg har jobbet intenst i dag for å forbedre dette. Han har altså blitt vandt til å tisse inne på avispapir, ettersom matmor hadde jobb. Her er det ikke slik. Jeg har barn som kryper, løper og leker her i huset. Så her skal hunden tisse ute. Ikke snakk om noe annet. Uansett hvor mye jobb det blir, så skal vi mestre det sammen. Han har tisset ute 2 av 20 ganger. Altså, 18 ganger inne for å sette det på spissen. Men i første omgang tisset han ubevist, helt stille der han sto. Deretter løftet han benet, i ett tidlig stadie. Da føler jeg det er mer bevist. Men da vi kom ut tisset han også. Så klart fikk han mye ros da han gjorde arbeidet ute. Inne overser jeg han, for deretter å gå ut med han for å håpe på en liten skvett som kan belønnes.Dette vil ta tid, når en uvane har lagt seg til rette. Tilbake til dagen i dag. Jeg ler litt nå, når jeg sitter i sofaen å slapper av. Dagen har virkelig vært hektisk. Jeg klager ikke. Det har vært gøy, selv om alt strevet. Det er en del av sjarmen? For dagen har gått ut på å løpe ut med valpen, i det han var uheldig. For så å løpe kjapt tilbake for å tørke opp da mini på 10 måneder kommer i reserfart.Jeg har jo ei katt oppi alt det her. Ei veldig sta, sjefete diva som eier huset her. Hun er jo dronninga over alle dronninger. Tror hun i allefall selv. Jeg ble sittende å passe på Scott og pusi da de traff hverandre. Litt fresing i fra pus, noe som fikk Scott til å respektere henne. Han la seg ned og legger seg ned hver gang hun freser. Hun ligger åpenlyst å ruller, bare for å irritere. Når han nermer seg, freser hun. For å vise at, "hei, dette er mitt sted. Ikke ditt". Hun er sjefen, ok. Helt greit. Det gjør meg ingen ting at Scott lærer seg å respektere andre dyr. Denne raser har jo ikke akkurat vært så kjent for å la dem ligge i fred. Kanskje etterpå, når de har tatt livet. Men nok om det. Denne karn, han får lært hvordan man skal respektere damene. Selv om at hun er lita, så har hun stor stemme.
En god gjerning for dagen. Han skrek voldsomt i bilen da den kjørte, men var stille da vi stanset. I dag har jeg hatt han med meg på de fleste gjøremål. Nå er han stille. Veldig viktig å få bygget opp trygghet. Vi blir å kjøre på ferie, dersom det lar seg gjøre. Da er det et must at Scott er trygg. Ellers blir det ingen tur. Det skal ikke være en vond opplevelse for hans del. Så vi jobber med saken. :-) Ha en fin kveld videre. Nå venter jeg på at mannen skal komme hjem i fra jobb, slik at jeg kan ta min velfortjente treningsøkt.

Klem fra meg <3

Velkommen Scott

Jeg skal ærlig innrømme at hjerte mitt har vært ufattelig bløtt i dag. Jeg startet med å være utholdmodig hele dagen frem til kjøreturen mot Evenes. Der begynte hjerte å klappe og spenningen snek seg inn på meg. Jeg ventet en stund, fordi jeg ville forsikre meg om at jeg var tilstedet når Scott ankom flyplassen. Jeg fikk han levert i ett bur, der han lå helt stille å så på meg.Tårene presset på samtidig som smilet reiste seg. Han var så nydelig, men samtidig syntes jeg veldig synd på den lille som var nødt til å reise så langt alene. Nå har han det bra. Han er trygg, har fått mat, kjærlighet og ro. Han er snill, rolig og lydig. Allerede! jeg har virkelig trua på at denne gutten vil bli en fin familie hund.Barna var veldig flinke til å akseptere hans frisoner. Vi har snakket en del med dem, for å få dem til å forstå at hunden vil spise i fred og ligge i fred i buret for å slappe av. Kvelden skal tilbringes sammen med Scott før vi skal legge oss. Ha en fin kveld videre <3

 

I dag blir du min

God morgen. Her startet dagen uhyggelig tidlig. Klokken var såvidt bikket 5 før mini sto ved sengekanten å ropte på meg. Han var iskald, så jeg bar han opp i senga for å sove noen timer til tenkte jeg. Jeg fikk en haug med fingre i nesa, øyet, øret og i munnen. I tillegg syntes han det var veldig festlig å ta tak i håret mitt å dra så hardt han bare kunne. Jeg hadde planer om å duppe av litt på sofaen når lillemor så på tv og mini sov, men den kunne jeg bare glemme. Jeg er nemlig så spent og valpesjuk at det er nermest umulig. Klokken 17.30 lander vofsen på Evenes. Vi er meget spente på å få enda ett familiemedlem. Jeg ser for meg noen travle dager nå i starten. Men rutinene kommer vell i boks med tiden. Det første jeg må venne meg til, er å stå opp på natten for å lufte han ute. Han er fremdeles i tørketiden, så her må han lære at både stort og lite arbeid skal foregå ute og ikke på stuegulvet mitt.I tillegg har han en utfordring med å bli godt likt av den lille sjefen i huset. Hun er fantastisk. Selv om at hun har en bestemt personlighet. Hun lærer seg å akseptere den nye i familien. Det vet jeg, ettersom vi var hundevakt for en voksen kongepuddel i over en måned. Det tok litt tid, men så snart hun hadde fått lært puddelen hvordan spilleregler hun hadde - ble det ingen problem. Hun aksepterte ikke den store snuten opp i ansiktet, da ga hun beskjed. Jeg har trua, ettersom valpen er mindre. Han kan lære seg opp til å akseptere katter uten å løpe løpsk. Har en formening om at han blir skeptisk da hun gir beskjed om at han skal holde seg unna.
Alt i alt er hun helt fantastisk, som sagt. Hun skal ligge på fanget å kose, dag inn og dag ut. Hun åpner dørene selv, her i huset. Hopper opp og drar håndtaket ned med forrlabbene. Hun åpner alt av mat selv, inkludert den store hundemat sekken. Tror valpen får en utfordring der. Så lenge han spiser opp maten sin, der og da - vil det ikke bli ett problem.Det skal slettes ikke bli noen kjedelige hverdager, fremover. Arbeid ja, men mye kos og kjærlighet! Det har aldri vært lite arbeid med barn og dyr. Det må man regne med. Spesielt i valpetiden. Da er det mye fokus for å få valpen lydig og renslig. Riktig håndtering vil gjøre susen. Jeg gleder meg! Nå skal jeg rydde gangen og gjøre klart før jeg skal kjøre til Evenes. Skoene er fine tyggeleker, derfor skal de ryddes unna. Akkurat nå ligger alle barneskoene slengt i gangen. Jeg er i full rydding av vintersko. Nå skal di endelig ryddes vekk! :-) Ha en fin dag, så ses vi senere <3 da får dere se mer av lille.

 

Video før og etter operasjonen

Da Madelen opererte hadde jeg selvfølgelig håpet på at jeg fikk filmen mest mulig. Men ettersom hun trengte støtte ifra mor, var jeg nødt til å legge i fra meg kameraet. Skulle helst hadd ett kamera på hodet, så fikk jeg minner fra hele opplevelsen. Dette er noe jeg tror har brent seg fast hos henne, men nå som jeg laget en video av før og etter operasjonen ble det bare latter. Hun syntes det var gøy å mimre tilbake.
 

aWK3CyfJwBI


 


 


 


 


 

Frøken modig

Man skulle tro at den nåværende skrekken for leger, skulle bli værre etter all denne stikkingen. Men jeg tror nemlig hun begynner å bli litt mer imun. Ikke det at hele skrekken er bortevekk, for det er den ikke. Det er fremdeles ett tårevått skrikende barn etter legebesøkene. Det er klart, hun må stikke hver gang for å finne ut hva problemet er. Hun har tatt crp som viste for høg. Derfor skal hun starte på medisin for å bli frisk.Nå håper jeg at hun blir frisk. Tunge dager for henne når formen er så ustabil og slapp. Jeg har forresten filmet henne på sykehuset, før og etter operasjonen. Så nå skal jeg sette meg ned å redigere litt. Litt morsomt for henne å se tilbake på når hun blir større.

ses<3

oppdatering

Hei. Litt lite blogging fortiden, men nå har jeg ei datter med mye vondt etter operasjonen. Hun har time hos lege idag ettersom hun har fått feber, hvite prikker i halsen og stygg lukt i fra munnen. Hun er i dårlig form da hun ikke har paracett i kroppen. Det er smerter i halsen, men som regel klager hun på vondt i hele kroppen. Det er nok sikkert feberen som slår inn. I natt skremte hun meg veldig. Hun hadde en unormal skriketone da hun sov, da jeg gikk ned for å se til henne lå hun å slo med hendene. Hun peivet og slo for å få vekk noe, sa hun. Enten har hun drømt, eller så har hun hatt hallusiasjoner. Håper det blir bedre og at hun får noe som kan ta vekk en eventuell betennelse.Skal komme oss av gårde til legen. Ha en fin dag ! <3

Ditt navn her

Velkommen til bloggen min!

Her kan du ønske dine lesere velkommen til bloggen din, skrive litt om hvem du er og ting som interesserer deg.

Følg meg

legg til som venn

Kategorier

 • Blogg
 • Arkiv

 • Juli 2017
 • Juni 2017
 • Mai 2017
 • April 2017
 • Mars 2017
 • Februar 2017
 • Januar 2017
 • Desember 2016
 • November 2016
 • Oktober 2016
 • September 2016
 • August 2016
 • Juli 2016
 • Juni 2016
 • Mai 2016
 • April 2016
 • Mars 2016
 • Januar 2016
 • Desember 2015
 • November 2015
 • Oktober 2015
 • September 2015
 • Design av  elise.femelle.no

  Annonser


  © Design av Elise Bjørnstad elise.femelle.no

  hits